Algemene voorwaarden Chezeehoeve

Algemeen

De inhoud van onze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten of veranderingen. Uitsluitend de in de boekingsbevestiging genoemde prijzen en details zijn bindend.

Minimale verblijfsduur

De minimale verblijfsduur is afhankelijk van de periode (maand van het jaar en/of schoolvakantie). Wij behouden ons het recht om hier gedurende het jaar en op basis van beschikbaarheid wijzigingen in aan te brengen.

Betaling

De betalingsvoorwaarden staan op uw boekingsbevestiging. De aanbetaling van 50% dient bij het maken van de reservering betaald te worden. Het restbedrag (50%) uiterlijk zes weken voor aankomst. Bij een boeking op korte termijn dient u vóór de aankomstdatum het totale bedrag in één keer te voldoen. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd om uw boeking te annuleren. Wij brengen per vakantiewoning € 100,- borg in rekening. Deze ontvangt u binnen een week na vertrek retour indien u het vakantiehuisje in goede staat en zonder schade heeft achter gelaten.

Annulering door de huurder

Wij gaan er vanuit dat u een reis- en annuleringsverzekering afsluit, dan wel eventuele risico’s van annulering voor eigen rekening neemt. U dient tevens over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering te beschikken die gedurende de huurperiode geldig is. Een reservering kunt u uitsluitend via een e-mail annuleren. Bij annulering gelden de volgende betalingsplichten:

  • Bij annulering tot vier weken voor de ingangsdatum van de huurperiode is de annulering kosteloos.
  • Bij annulering binnen vier weken voor de ingangsdatum van de huurperiode is 50% van het bedrag als vergoeding verschuldigd.
  • Bij annulering binnen een week voor de ingangsdatum van de huurperiode is 75% van het bedrag als vergoeding verschuldigd.
  • Bij annulering en no show op de dag zelf is 100% van het bedrag verschuldigd.

Annulering door de verhuurder

Mochten wij door onvoorziene omstandigheden de boeking niet kunnen realiseren dan zullen wij er alles aan doen om een vergelijkbare accommodatie voor u te zoeken. Indien de huurder niet akkoord gaat met dit alternatief, wordt de reeds betaalde huur onmiddellijk geretourneerd. Verdergaande aansprakelijkheid aan de kant van de verhuurder wordt in dit geval uitdrukkelijk uitgesloten.

Ontbinding

Verhuurder is gerechtigd de huurovereenkomst zonder ingebrekestelling te ontbinden indien:

  • Bij aanvang van de huurperiode het totale factuurbedrag niet is voldaan;
  • Huurder nalaat de accommodatie op de overeengekomen aankomstdag vóór 20.00 uur te betrekken, zonder verhuurder hiervan te berichten;
  • Huurder de verplichtingen uit deze algemene voorwaarden en/of de huisregels niet naleeft.

Onverminderd de aansprakelijkheid van huurder voor de totale huursom is verhuurder gehouden (teneinde de in die gevallen ontstane schade te beperken) te trachten de accommodatie voor de tijd waarin deze niet door huurder wordt betrokken, aan een ander te verhuren.

Aansprakelijkheid

De huurders zijn tijdens het verblijf volledig aansprakelijk voor schade aan de vakantiewoning en inventaris, die door toedoen van de huurders of eventueel het gezelschap van de huurder is ontstaan. De huurder heeft de plicht de schade onmiddellijk te melden aan de verhuurder. Deze schade moet vervolgens volledig worden vergoed. Wij behouden ons het recht om schade geheel of gedeeltelijk met de borg te verrekenen. De huurders kunnen door de eigenaar / beheerder van Chezeehoeve verzocht worden om het gehuurde object per direct te verlaten; indien eigendommen worden vernield of misbruikt, dan wel in geval van klachten van de omwonenden of andere gasten. De eigenaar van Chezeehoeve draagt geen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van ongevallen die huurders in of nabij de vakantiewoning overkomen.

Geschillen

Verder zijn alle bepalingen van het Nederlands recht van toepassing, met de rechtbank te Middelburg als bevoegde rechter.

Aankomst

Inchecken tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Uitchecken vóór 10.00 uur. Liever een andere tijd in- of uitchecken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij vragen u om één uur voor aankomst een berichtje te sturen via sms / whatsapp of om even te bellen zodat wij zeker aanwezig zijn om u te verwelkomen.

Vertrek

De huurder dient de vakantiewoning bij vertrek ‘bezemschoon’ achter te laten en de inventaris dient bij vertrek volledig, in goede staat en schoon te zijn. Indien de huurder de vakantiewoning niet correct achter laat, kunnen door de verhuurder extra kosten in rekening worden gebracht, die in mindering worden gebracht op de terug te betalen waarborgsom. Extra kosten van € 10,- per onderdeel, worden onder andere berekend wanneer:

  • Vuilnis niet opgeruimd is in de daarvoor bestemde containers;
  • Het servies, de pannen, kookplaat en/of combi-oven niet schoon is;
  • De vaatwasser niet leeg geruimd is.

Linnengoed

In ieder vakantiehuisje is 1 set bedlinnen per persoon aanwezig. Bij verblijf langer dan 1 week ontvangt u indien gewenst een extra set bedlinnen per persoon. Indien u vaker schoon bedlinnen wilt gebruiken, dan kunt u dit bijboeken voor € 8,- per persoon per set. In ieder huisje bevindt zich in de slaapkamer op de begane grond een 2-persoons boxspring bed van 180 cm x 210 cm. Hiervoor is een 2-persoons dekbed aanwezig. Indien u hier extra bedlinnen voor wilt bijboeken, telt dit als twee sets. Op de bovenverdieping bevinden zich twee losse boxspring bedden van 90 cm x 200 cm met twee 1-persoons dekbedden. Deze bedden kunnen zowel los als tegen elkaar geplaatst worden. Voor huisje ‘Zee’ geldt echter wel dat het dan niet meer mogelijk is om volledig rondom het bed heen te lopen wanneer de bedden tegen elkaar aan geplaatst worden. Het bed is dan maar langs één lange kant toegankelijk. Voor huisje ‘Land’ geldt dit niet, hier is het bed wel langs beiden kanten toegankelijk wanneer de bedden tegen elkaar aan geplaatst worden.

Handdoeken

In ieder vakantiehuisje is 1 set badhanddoeken per persoon aanwezig. Bij verblijf van 5 nachten of langer ontvangt u een extra set badhanddoeken per persoon. Indien u vaker schoon badlinnen wilt gebruiken, dan kunt u dit bijboeken voor € 5,- per persoon per set.

Huisregels

Om de rustige en ontspannen sfeer van onze vakantiehuisjes te waarborgen verzoeken wij u om tussen 22.00 uur ’s avonds en 7.30 uur ’s ochtends geen lawaai te maken of harde muziek af te spelen. Wij gunnen al onze gasten en onze buren een goede nachtrust.

Het gebruik van de vakantiehuisjes door meerdere personen dan overeengekomen bij de boeking, is niet toegestaan. Het aantal overeengekomen personen is inclusief kinderen en baby’s. Gebruik van de vakantiewoning door meer personen dan is vastgelegd in de boekingsovereenkomst, leidt tot onmiddellijke ontbinding van het contract zonder recht op vergoeding.

Onze vakantiewoningen zijn uitsluitend bestemd voor recreatieve doeleinden en niet bedoeld voor het vieren van feestjes, partijen etc. in de ruimste zin van het woord.

Het parken van de auto is uitsluitend toegestaan op de daarvoor aangegeven parkeervakken. Per vakantiewoning zijn er twee parkeervakken beschikbaar.

Het meenemen van huisdieren is enkel mogelijk op aanvraag. Wij behouden ons het recht om een huisdier te weigeren, zonder opgaaf van reden.

Roken is binnen in onze vakantiewoningen niet toegestaan.