Over ons

Welkom bij de Chezeehoeve!

2020 was voor iedereen een bijzonder jaar. Voor ons was het de start van een heel groot avontuur. Al jaren hadden we de wens om op een plek te wonen waar we meer ruimte om ons heen hebben en waar we wonen en werken kunnen combineren. Liefst ook nog op een toeristische locatie zodat we gasten kunnen ontvangen die we een fijne plek voor het doorbrengen van een vakantie of weekendje weg kunnen bieden. In Wemeldinge, direct gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde hebben we een fantastische plek gevonden waar dit allemaal tegelijk kan. In 2020 hebben we dan ook een authentieke Zeeuwse hoeve gebouwd waarin we kunnen wonen en werken en waarin we twee mooie vakantiehuisjes voor vier/vijf personen hebben kunnen realiseren.

In het dagelijks leven is Stephan voor diverse bedrijven in Nederland en België werkzaam als zelfstandig elektrotechnisch ingenieur. Het middelste deel van de Chezeehoeve wordt dan ook gebruikt als opslagruimte voor zijn bedrijf. Irma is parttime werkzaam als commercieel medewerker bij een kwekerij voor fruitbomen en fruitplanten voor particuliere tuinen. Nu we zelf een tuin van ruim 6000 m2 hebben zullen daar dus zeker diverse fruitbomen in komen te staan! Naast haar werk bij de kwekerij zal Irma met alle plezier de rol van gastvrouw op zich nemen voor de Chezeehoeve en het eerste aanspreekpunt zijn voor al uw vragen. Samen hebben we met heel veel plezier aan het verwezenlijken van onze droom gewerkt. De ruwe bouw hebben we uitbesteed, maar de afwerking hebben we grotendeels zelf gedaan. Veel werk, maar dat zorgt er wel voor dat we nu extra trots zijn op het resultaat!

We kijken er ontzettend naar uit om u als gast te mogen ontvangen op de Chezeehoeve!

Stephan Verhulst & Irma Spinnewijn

Monument

Tot oktober 2003 heeft er op de plaats waar nu de Chezeehoeve staat net zo’n zwarte boerenschuur gestaan als die wij nu gebouwd hebben. Deze was in gebruik als paardenstal. Helaas is destijds bij een grote brand de schuur volledig afgebrand. De paardenstal vormde samen met de naastgelegen boerenwoning rechts en het wagenhuis links een gemeentelijk monument. De Gemeente Kapelle wilde graag dat er op deze plek in Wemeldinge opnieuw een gepotdekselde boerenschuur gebouwd zou worden om het monumentale aanzicht te herstellen. Natuurlijk met materialen en technieken van nu, maar dan wel met de authentieke uitstraling van vroeger. De rieten kap hebben we niet terug laten komen, we zijn van 36 meter naar 30 meter gegaan en we hebben natuurlijk meerdere ramen en deuren toegevoegd, maar verder komen we aardig in de buurt van de orginele schuur. En hoewel onze Zeeuwse boerenschuur splinternieuw is, vormen we toch samen met onze buren die in het bezit zijn van de oude boerenwoning en het originele wagenhuis nog steeds een gemeentelijk monument.

De oude paardenschuur en de nieuwe Chezeehoeve

Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur
Paardenschuur